Hivatalos levélírás

Hivatalos levélírás

Hogyan írj meg maximum fél óra alatt egy hivatalos levelet?

Cikinek érzed, hogy nem tudsz normálisan megírni egy angol levelet?

Nyelvvizsgáznál, de bajban vagy a levélírással? Nem tudod, hogyan kezdj neki és fogalmad sincs mit jelent az, hogy hivatalos típusú levél?

Tanuld meg online tanfolyam keretében a három fő hivatalos levéltípus (információkérő, panaszlevél és állásra jelentkező levél) írását!

Mennyit idő kell rászánnod a tanfolyam keretén belül megjelenő leckékre?

Maga a lecke átolvasása körülbelül 30 percet vesz igénybe. Ezen kívül a feladatok és szókincs gyakorlása még körülbelül 30-60 perc, attól függően, hogy mennyi időt szánsz rá. Ne feledd, a tanfolyam egyik fő célja, hogy egy-egy levelet önállóan kevesebb mint 30 perc alatt meg tudj írni!

Kinek való a Hivatalos Levélírás tanfolyam?

  • Nyelvvizsgára készülsz és tisztában szeretnél lenni hogyan kell hivatalos típusú levelet írni.

  • Külföldi munkára készülsz és tisztában vagy azzal, hogy nem árt ha meg tudsz hivatalos nyelvezeten írni egy levelet. (Főleg az állásra jelentkező levél jöhet jól)

  • Szeretnéd a fogalmazási készségedet tovább finomítani.

​Kinek nem való a Hivatalos Levélírás tanfolyam?

  • Nyelvvizsgára készülsz, de már magabiztosan írsz meg bármilyen típusú hivatalos levelet.

  • Külföldi munkára készülsz és könnyedén eligazodsz az írott nyelv világában.

  • Te már vérprofin írsz és mindenki élvezi az írásaidat.

Nyelvvizsgára készülsz?

A nyelvvizsga levélírás feladatában mindig látsz valamilyen hirdetést vagy szöveget, amelyre reagálnod kell, vagy amely alapján a leveledet meg kell fogalmaznod. Ezek a hirdetések és szövegek a hétköznapi életből vett, anyanyelvi környezetben megjelenő forrásokból származnak. Emiatt előfordulhat, hogy a szövegben sok olyan szó lesz, amit nem ismersz, vagy hogy nem érted teljesen a hirdetést. Ne ijedj meg, mert amennyiben gyakoroltál eleget, még egy ilyen helyzetben is tudsz jó levelet írni! Egyrészt azért, mert a tanfolyam során megtanulod, hogy a levéltípusoknak mik a jellemző kifejezéseik, illetve hogy milyen szófordulatokat érdemes használni, másrészt rá fogsz jönni arra, hogyan használd fel a látott hirdetés elemeit is. Ha tudod milyen egy jól felépített levél és tisztában vagy azzal, hogy az adott feladatban mit várnak el tőled (panaszt kell tenni, vagy további adatokat szerezni valamiről), akkor már egyenes az út a siker felé.

A tanfolyam során mindegyik levél fajtából bemutatok mintaleveleket, amelyek tanulmányozása után te is hozzáláthatsz a levélírás gyakorlásához. A levelek mellé készítettem egy Kifejezés gyűjteményt, amelyben megtalálod az adott levelekre jellemző kifejezéseket. A levelekben tárgyalt témákhoz angol–magyar szószedetet is találsz, hogy a szókincsedet is bővíthesd. Emellett néhány nagyon fontos nyelvtani témát is bemutatok, amelyeket mindenképpen vegyél figyelembe, amikor levelet írsz.

Mi a tanfolyam menete?

A leckéket emailben fogod megkapni. A leckék tartalmazzák a magyarázatot és a házi feladatokat, amivel gyakorolni tudod a bemutatott anyagot. Összesen 9 leckét fogsz kapni.

Mi történik miután jelentkeztél a tanfolyamra?

A jelentkezés után kapsz tőlem egy emailt, amiben részletesen leírom a teendőket, azaz, hogy hová kell utalnod a tanfolyam árát, pontosan mikor kezdődik és minden egyéb fontos információt.

Mennyibe kerül a Hivatalos Levélírás tanfolyam?

4.900 Ft.

Mikor lehet jelentkezni?

Bármikor, azaz a Jelentkezem gomb megnyomásával. :-) Jelentkezz most azonnal!

Miről lesz szó a tanfolyam keretén belül?

A tanfolyam témáit az alábbi táblázatban láthatod:

1. lecke: A levélírás alapjai 60 perc
2. lecke: Az információkérő levél 60 perc
3. lecke: Az információkérő levél - folytatás 60 perc
4. lecke: A panaszlevél 60 perc
5. lecke: A panaszlevél - folytatás 60 perc
6. lecke: Ismétlés - az információkérő és panaszlevél 60 perc
7. lecke: Az állásra jelentkező levél 60 perc
8. lecke: Az állásra jelentkező levél - folytatás 60 perc
9. lecke: Ismétlés és áttekintés a három levélfajtáról 60 perc

 

Kategória: 

Jelentkezem a tanfolyamra!